سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹

تهیه‌کننده «قوی‌دل»:

«آکادمی» شفاف‌ترین نوع «ارزیابی آثار هنری» است/ برگزاری «جشنواره‌های فرهنگی» در هر کشوری نماد «نشاط فرهنگی» در آن جامعه است

حواشی روز هفتم جشنواره فیلم فجر 18 بهمن 1403؛ سعید الهی

سینماپرس: سعید الهی تهیه‌کننده مستند «قوی‌دل» که در ۶ بخش سیزدهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند ایران نامزد شده است، گفت که داوری از طریق آکادمی شفاف‌ترین نوع ارزیابی آثار هنری است.

به گزارش سینماپرس، سعید الهی تهیه‌کننده مستند «قوی‌دل» که در ۶ بخش سیزدهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند ایران نامزد شده است، در گفتگو با مهر عنوان کرد: یکی از دلایل موفقیت فیلم «قوی‌دل» اعتماد و اتکا به خلاقیت گروه سازنده است. فکر می‌کنم که انتخاب عوامل جوان، مومن و در عین حال با پشتکار بسیار قوی به ما کمک کرد که فیلمی را تولید کنیم که از همه نظر توجه داوران را به خود جلب کرده است.

وی افزود: مستند «قوی‌دل» در جشنواره «سینماحقیقت» هم موردتوجه داوران قرار گرفت، هم مخاطبان و هم بخش حاکمیتی جشنواره یعنی جایزه شهید آوینی. این سه ضلع نشان می‌دهد که این فیلم از راهبرد خوبی تبعیت کرده است. اساس فیلم فقط پرداختن به خون‌های آلوده نیست بلکه تلاش داشتیم از پس بازخوانی این پرونده به نکات مهم‌تری اشاره کنیم. ازجمله اینکه دنبال مطالبه گری بودیم. ما قصد داشتیم در این مستند عنوان کنیم که اگر اشکالی در سیستم حکمرانی جامعه وجود دارد، این مشکل در درون جامعه قابل حل است و نباید در خارج از مرزهای ایران دنبال راه‌حل بود.

الهی با اشاره به نگاه صادقانه مستند تاکید کرد: شاید رو راست بودن قصه و شخصیت اصلی قصه با مخاطب یکی از ارکان مهم موفقیت «قوی‌دل» است. یعنی ما مخاطب را امین خودمان دانستیم و واقعیت را بدون سیاسی‌کاری و تغییر ارائه کردیم.

این تهیه‌کننده درباره اهمیت توجه به داوری به صورت آکادمیک در جشنواره‌های هنری گفت: به نظر من آکادمی شفاف‌ترین نوع ارزیابی آثار هنری است و این روش باید در همه جشنواره‌های ملی و موضوعی لحاظ شود. آکادمی این فرصت را ایجاد می‌کند که نگاه تخصصی بر جشنواره‌ها حاکم شود و آرا به دور از دخالت‌ها و نگاه‌های سلیقه‌ای و جناحی باشد.

وی افزود: جشن مستقل سینمای مستند و برخی رویدادهای مشابه زمینه‌ساز این هستند که جشنواره فیلم فجر نیز در سال‌های آتی به صورت رای‌گیری در آکادمی برگزار شود. این روش مانع از بسیاری حواشی می‌شود که سال‌هاست سینمای ایران را درگیر خود کرده است. داوری از طریق آکادمی تمام صنوف و افراد متخصص را درگیر می‌کند و این مهم‌ترین نیاز جامعه هنری است.

الهی درباره تعدد جشنواره‌های مختلف در حوزه سینما عنوان کرد: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی در هر کشوری نماد نشاط فرهنگی در آن جامعه است. اینکه یک جشنواره هنری با حضور انبوهی از هنرمندان برگزار می‌شود یعنی چرخ هنر و فرهنگ در آن جامعه درحال چرخش است و رقابت و مشارکت هنرمندان در موضوعات مختلف را به همراه می‌آورد. بنابراین نفس تعدد جشنواره‌ها از نظر من بلامانع و کاملاً ضرورت دارد.

این تهیه‌کننده در پایان متذکر شد: اینکه چرا جشنواره‌های صنفی و دولتی و حکومتی در دو جهت موازی برگزار می‌شوند، متاسفانه ناشی از بلاتکلیفی در این حوزه است. بزرگان صنوف و فرهنگ و هنر این سرزمین باید برای یکبار به این نتیجه برسند که در یک موضوع و حوزه برگزاری یک جشنواره کفاف می‌دهد و نیاز نیست که چندبار برای برگزاری جشنواره هزینه صرف شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.